• 14 maart 2019
    19:30 - 22:00

Spreker: Serge Pattyn

Document voor deze vormingsavond:

U dient ingelogd te zijn om deze te kunnen downloaden.

Met financiële analyse trachten analisten analysetechnieken toe te passen om bijvoorbeeld de kredietwaardigheid, de rentabiliteit, het risicoprofiel… van een onderneming in kaart te brengen.

Wie zelf betrokken is bij het bestuur van een onderneming kan de eigen onderneming op dezelfde manier tegen het licht houden. Uiteraard zal dit specifieke invalshoeken vragen die moeten vertaald worden in een adequate kwaliteitsvolle interne rapportering. Het doe van dergelijke interne rapportering zal zijn : tijdig knelpunten opsporen, snel inzicht verschaffen in de prestaties van de onderneming, snel kunnen vergelijken met de doelstellingen, de eigen kredietwaardigheid monitoren…

Het seminarie tracht aan de hand van “financiële analyse” een aanzet te geven tot een kwaliteitsvolle (interne) rapportering.

Aspecten die daarbij ook zullen aan bod komen zijn o.a. korte en lange termijn financiële planning en aspecten van thesauriebeheer.

Venue:  

Venue Website:

Adres:
Nationalestraat 111, Antwerpen, Antwerpen, 2000, Belgium

Description:

Nationalestraat 111
2000 Antwerpen

Vergadercentrum De Stroming is een open huis met een sociale visie. Het is een wat verborgen, maar gegeerde plek, centraal gelegen maar gemakkelijk bereikbaar.