• 28 maart 2019
    19:30 - 22:00

Spreker: Jan Tuerlinckx

Document voor deze vormingsavond:

U dient ingelogd te zijn om deze te kunnen downloaden.

In een steeds toenemende en verregaande strijd tegen belastingontwijking, vereist zowel de internationale, de Europese en de nationale regelgever steeds meer transparantie en medewerking. Te allen tijde dienen de belastingadministratie met zo weinig mogelijk middelen, tijdsbesteding en energie, zo vroeg mogelijk in kennis te worden gesteld van alle fiscaal relevante informatie. Deze last wordt vervolgens gelegd op de schouders van de belastingplichtigen en hun (fiscale) adviseurs.

Tijdens dit seminarie zal getracht worden om een integraal overzicht te bezorgen van alle mogelijke fiscale rapporteringsverplichtingen, die op de dag vandaag een onoverzichtelijk kluwen vormen. Niet alleen zal stilgestaan worden bij de actieve gegevensuitwisseling, die een handelen van de belastingplichtige (aangifteverplichtingen) of diens adviseur (bv. Fiscale meldplicht voor fiscale constructies) vereist, maar ook bij de passieve gegevensuitwisseling op het niveau van de overheid (bv. CRS).

Na de volledige sessie gevolgd te hebben, kan een lid deelnemen aan een online kennistest.

Locatie

Venue:  

Venue Website:

Adres:
Nationalestraat 111, Antwerpen, Antwerpen, 2000, Belgium

Description:
Nationalestraat 111 2000 Antwerpen Vergadercentrum De Stroming is een open huis met een sociale visie. Het is een wat verborgen, maar gegeerde plek, centraal gelegen maar gemakkelijk bereikbaar.