Grondige snelcursus BTW 2021

Via live webinars

 

 

 

 

 

 

 

 


BTW is een complexe materie, of u nu uw carrière start of al jaren ervaring hebt.

Deze snelcursus is de ideale gelegenheid voor zowel ervaren beroepsbeoefenaars om hun kennis op te frissen, als voor stagiairs ter voorbereiding van de ITAA toelatingsexamens. De cursus richt zich tot mensen die vaak met BTW in aanraking komen, maar ook volledige beginners zijn welkom. Het is een grondige én praktische cursus in sneltreinvaart.

Deze cursus zal via live webinars uitgezonden worden op onderstaande data. Interactie met de spreker is mogelijk! 


We leren u in eerste instantie welke vragen u zichzelf en uw klant moet stellen om tot de oplossing van een BTW-probleem te komen. Vervolgens bieden we uiteraard een aantal technieken om problemen op te lossen.
 
Sessie 1 
Tijdens de eerste avond staan we stil bij het functioneren van BTW en leren we een aantal denkpatronen aan. We staan stil bij notie “belastingplichtige” en “levering van goederen”. We bekijken de internationale handel en het functioneren van BTW bij grensoverschrijdende verkopen. Dit telkens vanuit een praktische invalshoek: hoe functioneert het en waarom moet u het weten?
 
Sessie 2 
We besteden een volledige sessie aan de BTW-behandeling van diensten: hoe factureren we diensten op een correcte manier? Met of zonder BTW? Belgische of buitenlandse? Met overzichtelijke schema’s pakken we elke vorm van diensten aan en gaan we na welke BTW-behandeling ze dienen te krijgen.
 
Sessie 3 
In de derde sessie bekijken we de basisformaliteiten inzake BTW (facturatie en rapportering) en staan we stil bij het kroonstuk: het recht op aftrek. Welke formaliteiten moet u vervullen om een recht op aftrek te genieten en wanneer is BTW al dan niet aftrekbaar?
 
Sessie 4 
Tijdens de laatste sessie staan we stil bij de administratieve formaliteiten inzake BTW: de aanvraag van het BTW-nummer, de facturatie, de (periodieke en bijzondere) BTW-aangifte en GKS. We bespreken de basisformaliteiten en hoe u er in de praktijk mee omgaat (bijvoorbeeld: hoe de aangiftes worden ingevuld).

Data
Dinsdag 21/09/2021
Dinsdag 28/09/2021
Dinsdag 5/10/2021
Dinsdag 26/10/2021

Startuur: 18u30
Einduur: 21u00

Spreker: Bart Buelens 
BTW-adviseur VAT-Consult

Prijs
Deelname bedraagt 450,00€ ex BTW. Per bijkomende deelnemer van hetzelfde kantoor: 400,00€ ex BTW. 

Betaling met subsidie via de KMO-Portefeuille is mogelijk.

Attest permanente vorming: 10 uur 
BAB-BKR Kennismanagement is erkend door het ITAA als (e-)vormingsoperator onder het nr.: B0716/2020-09. De attesten zullen worden opgeladen op het ITAA platform.

Nieuwe ITAA norm:
De aandachtscontrole dient correct uitgevoerd te worden, zoniet ontvangt u geen attest.
De afsluitende toets moet beantwoord worden om een attest categorie A te ontvangen. Indien deze niet beantwoord wordt is een attest categorie B van toepassing.

Deelnemen 
Gelieve het inschrijvingsformulier hieronder te downloaden en per mail terug te bezorgen aan secretariaat@bab-bkr.be. U ontvangt vervolgens de factuur. U doet een eventuele steunaanvraag bij de KMO-Portefeuille bij ontvangst van de factuur. 

Inschrijven kan u via het inschrijvingsformulier hieronder.