Update BTW 2020

28 januari – 11 februari – 10 en 24 maart 2020

In het voorjaar 2020 organiseren wij een Update BTW, gespreid over 4 avonden.

Spreker Bart Buelens heeft meer dan 17 jaar ervaring in de btw. Hij adviseert boekhouders, accountants en bedrijven over de meest diverse btw-problematieken. 

Tijdens de eerste avond staan we stil bij het functioneren van btw en leren we een aantal denkpatronen aan. We staan stil bij notie “belastingplichtige” en “levering van goederen”. We bekijken de internationale handel en het functioneren van btw bij grensoverschrijdende verkopen. Telkens vanuit een praktische invalshoek: hoe functioneert het en waarom moet u het weten ? Na deze les weet u hoe intracommunautair driehoeksverkeer werkt en waarom dergelijke regels worden toegepast.

We besteden een volledige les aan de btw-behandeling van diensten: hoe factureren we diensten op een correcte manier ? Met of zonder btw ? Belgische of buitenlandse ? Met overzichtelijke schema’s en de wettekst in de hand pakken we elke vorm van diensten aan en gaan we na welke btw-behandeling ze dienen te krijgen.

Het kroonstuk van de btw is zonder twijfel het recht op aftrek. Tijdens de derde les gaan we na wanneer btw al dan niet aftrekbaar is en welke formaliteiten u moet vervullen om een recht op aftrek te genieten.

Tijdens de laatste les bekijken we de basisformaliteiten inzake btw (facturatie en rapportering). Tijdens deze les overlopen we de btw-aangifte (met schema’s zodat u weet welke roosters te gebruiken) en maken we oefeningen om de stof van de afgelopen 3 sessies in te studeren en te kijken hoe de rapportering van de verschillende handelingen verloopt.

Locatie:
Vergadercentrum De Stroming, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen

Aanvang:
18u30 tot 22u30 (pauze 30 minuten met koffie en broodjes)

Prijs:
Deelname bedraagt 400,00€ excl. btw, per bijkomende deelnemer zelfde kantoor 350,00€ excl. btw
Betaling via de KMO portefeuille of subsidie via Liberform.
Meer info hierover en hoe aan te vragen kan u terugvinden op de website van de KMO portefeuille en Liberform.

Inschrijven voor 15 januari 2020 via het inschrijvingsformulier hieronder.

Inschrijvingsformulier update Update BTW voorjaar 2020